A pápa 25 éve nem néz tévét

Tbg
vallás
2015 május 27., 08:55
comments 136

Mondja a pápa, aki mindig valami meglepőt mond, amióta pápa, és már több mint két éve pápa.

„1990 óta nem nézek tévét. Ez egy ígéret, amit a Szűzanyának tettem 1990. július 15-én. Azt mondtam magamnak, ez nem nekem való.”

- nyilatkozta hétfőn az argentin La Voz del Pueblónak.

A feltűnési viszketegségben szenvedő katolikus egyházfő ezzel a nyilatkozattal valószínűleg sokakat meglepett a tévéőrült Dél-Amerikában és Zugló egyes részein.

1990 óta elég sok mindenről lemaradhatott Ferenc, hiszen sok minden történt a tévében:

  • Lement az egész Szomszédok-sorozat oda-vissza háromszor.
  • Kiderült, ki ölte meg Laura Palmert, bár ha hinni lehet David Lynchnek, Ferenc pápa más forrásokból (médiumból) értesülhetett a gyilkos kilétéről.
  • Mi lett Jockey-val? Fogalma sincs.
  • Mi lehet a Petőfi tévében? Gőze se!
  • ...és így tovább.

Update: Szerkesztőségünk arra jutott, hogy a háttérben az 1990-es elbukott vébédöntő állhat: akkor Maradona kiejtette a házigazda olaszokat, ám az argentin tizenegy elbukta a finálét a németek ellen.

(Gawker)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.