Mocskos zsidónak nevezte az izraeli konzult egy 62 éves férfi Budapesten

bűnügy
2015 május 29., 03:55
comments 566

Motti Rave Izrael Állam budapesti nagykövetségének egyik diplomatája. A konzul felmenői között magyarok is voltak, ezért a diplomata folyékonyan beszél magyarul. Ez lett a veszte annak a 62 éves férfinak, aki hétfőn, hallva, hogy Motti Rave héberül beszélt egy nyilvános helyen,

mocskos zsidónak nevezte a diplomatát.

A férfi ezen kívül más antiszemita sértéseket is tett, azt mondta,

„Hitlernek be kellett volna fejeznie a munkát.“

Az izraeli Jerusalem Post cikke szerint a diplomata a értesítette a rendőrséget, akik a helyszínre érkezve elvezették az antiszemita sértegetőt. Az újság szerint budapesti nagykövetség tisztségviselői hálásak voltak a magyar rendőrségnek a gyors intézkedésért.

A 444 kérdéseire a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta, hogy az ügyben előállított férfi ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya folytat eljárást közösség tagja elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A férfi szabadlábon védekezik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.