Nem bírnak magukkal az osztrákok, előretört a szélsőjobb

külföld
2015 május 31., 17:10
photo_camera Hazaszeretet a lopós marokkóiak helyett, szól az FPÖ egyik korábbi szlogenje.

Stájerországban és magyarok által is lakott Burgenlandban is előretört a szélsőjobboldali FPÖ a mai osztrák tartományi választásokon.

Screen Shot 2015-05-31 at 19.09.14

Mindkét választáson a szocialista SPÖ nyert. De Stájerországban alig (SPÖ: 29, ÖVP: 28,6 FPÖ:27), és Burgenlandban is 6 százalékot erősödött az FPÖ, így 15 százalékig jutott az osztrák szélsőjobb.

Stájerországban "Idegenként a saját hazánkban" és az "Új mecsetek helyett új lakásokat" szlogenekkel kampányolt a párt, Burgenlandban pedig jelképesen lezárták a magyar határt.

(MTI, Diepresse)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.