Az óvodák még azt sem értik, miért is baj az, ha a gyerekeket politikai programokra vezénylik biodíszletnek

POLITIKA
2015 június 01., 10:46

Nagy hónapja volt április a közoktatás legkiszolgáltatottabb, legfiatalabb szereplőinek biodíszletesítésében, sorra robbantak a sztorik arról, hogy mikor melyik politikus érezte szükségét annak, hogy népszerűségét kisgyerekekkel növelje:

Na most, még a hülyék számára is világos, hogy ezekben az esetekben politikusok saját politikai céljaikra használtak kisgyerekeket. Amit csak súlyosbít, hogy az amúgy is csak korlátozottan döntésképes kisgyerekek nem is magánemberként vettek részt ezeken az eseményeken, hanem

egy oktatási intézmény tanulóiként, vagyis alárendelt szerepben, az elvben őket védeni hivatottak határozott utasítására.

Amit egyébként határozottan tilt a köznevelési törvény, és ami alkotmányos elvekbe, de sőt, szimplán a jóérzésbe ütközik. Az Eötvös Károly Intézet ezért kérdést intézett a hírekben szereplő óvodákhoz és a sztorikban érintett politikusokhoz. Az ötből négy óvoda és két politikus válaszolt csupán, de láthatóan egyikük sem fogta fel a problémát. A kistelki óvoda például még csak írásbeli beleegyezést sem kért a szülőktől, akik szerintük amúgy "nagy örömmel fogadták, amikor értesültek a gyermekeik szereplési lehetőségeiről", annak meg, hogy le is fényképezik őket és a képeket tömegkommunikációban használják, még ennél is jobban örültek, mert "büszkék a gyermekeikre".

Az Eötvös Károly Intézet tanulmányát (.pdf) innen tölthetik le.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.