Nem nyomoz a rendőrség Mészáros Lőrinc vagyoni helyzete miatt

POLITIKA
2015 június 01., 11:50
comments 151

Elutasította a rendőrség Tényi István hivatásos feljelentő Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterrel szembeni feljelentését. Tényi, aki amúgy fideszes politikus, két dolog miatt is fejlelentette Mészárost:

  • egyrészt azért, mert 2014-es vagyonnyilatkozata szerint betéti megtakarítása minden magyarázat nélkül egy év alatt 80 millió forinttal csökkent;
  • másrészt azért, mert vagyonnyilatkozatában nem szerepelteti oroszországi vállalkozását, a Magyar Kft.-t.

A rendőrség az előbbi feljelentést arra hivatkozva utasította el, mert nem sikerült megszereznie Mészáros korábbi vagyonnyilatkozatát, így nem volt mivel összevetni a 2014-est. Különben is, a rendőrség szerint annak, hogy valakinek 80 millióval csökken a betéti megtakarítása,

"számos oka lehet, amely bűncselekmény gyanújának megállapítására nem adhat alapot".

Az orosz cég eltitkolása ügyében tett feljelentést pedig azért, mert

nem sikerült megszerezni a cégkivonatot, így nem tudtakt meggyőződni róla, hogy az interneten elérhető "ciril betüs, hiányos, valószínűsíthetően cégnyilvántartási adatok" hitelességét.

(Via ATV)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.