Feloszlatta szombathelyi kokainsejtjét a Fidesz

POLITIKA
2015 június 03., 14:52

Az Index úgy értesült, hogy a Fidesz országos választmánya április végén feloszlatta a párt szombathelyi szervezetét. A döntést Hende Csaba honvédelmi miniszter, a Fidesz szombathelyi választókerületi elnöke és a város parlamenti képviselője javasolta a pártvezetésnek. Az oszlatásról szóló határozatot elfogadták, és Kövér László választmányi elnök alá is írta, de a Fidesz eddig semmilyen tájékoztatót nem adott ki erről. Mikor a szombathelyi nyugat.hu a helyi Fidesz jogállásáról érdeklődött, akkor sem mondtak nekik semmit.

Az Index szerint az oszlatásról rendelkező határozat indoklásában az áll, hogy

a helyi Fideszben uralkodó már állapotok veszélyeztették a párt 2018-as választási esélyeit.

A párt helyi szervezetének vezetői közül többen a városvezetésben is szerepet vállaltak, és

„kicsapongó életmódjukkal és megbotránkoztató viselkedésükkel rossz fényt vetettek a szombathelyi, sőt az országos Fideszre is.”

A határozatban nem írtak neveket, de hírhedt szombathelyi ügy volt abból, hogy 2014 tavaszán Lazáry Viktorról, Szombathely korábbi fideszes alpolgármesteréről nyilvánosságra került egy videó, amin úgy tűnik, hogy a politikus bizony kokaint fogyaszt.

Az országos Fidesz szerint ezek a helyi ügyek a szombathelyi fideszeseket is rosszul érintették, közülük sokan panaszkodtak a választókerületi elnöknél, Hende Csabánál.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.