Rendőrség: A rendőrség alaptörvényben rögzített feladata miatt őrzi a plakátokat

bűnügy
2015 június 07., 14:59
comments 367

A rendőrség alaptörvényben rögzített feladata a közrend és a közbiztonság megőrzése - reagált az Országos Rendőr-főkapitányság az MTI megkeresésére, miután az Együtt jelezte, hogy közérdekű adatigénylést nyújtott be a bevándorlásról szóló nemzeti konzultációs óriásplakátok őrzésére vonatkozóan.

Korábban az Együtt arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Pápa Levente, a párt alelnöke közérdekű adatigényléssel fordult az ORFK-hoz azt kérdezve, mennyibe kerül naponta az adófizetőknek az, hogy "a rendőrség éjjel-nappal őrzi ezeket a szégyenteljes plakátokat".

A kormány nemzeti konzultációs plakátjainak megrongálása ügyében a rendőrség egy rongálás és egy tulajdon elleni szabálysértés ügyében intézkedett. Az utóbbi ügyben hat embert állítottak elő és hallgattak meg - közölte a rendőrség.

Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője vasárnap közölte, hogy pártja feljelentést tesz a bevándorlásról szóló plakátok megrongálása kapcsán bűncselekményre felbujtás miatt. Németh Szilárd felszólította Szigetvári Viktort, az Együtt elnökét és párttársait, hogy

"ne uszítsák tovább az embereiket ilyen agresszív és törvénytelen cselekedetek elvégzésére".

Szigetvári Viktor úgy reagált: az Együtt kiáll a plakátrongálás miatt előállított aktivistái mellett és minden jogi, illetve politikai segítséget megad nekik.

A DK Polt Péter legfőbb ügyészhez fordul az ügyben, míg az MSZP Orbán Viktor miniszterelnöktől vár tájékoztatást hétfőn a parlamentben.

Farkas Gergely jobbikos országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján azt mondta: a Jobbik szerint a kormány és a baloldal is túlzásba esett a bevándorlásról szóló óriásplakátok ügyében, előbbi azzal, hogy "rendőröket delegált" a plakátokhoz, míg utóbbi a rongálásra buzdító reakciójával. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.