Sorra festik át a kormány uszító plakátjait

POLITIKA
2015 június 07., 06:56
comments 447

Szigetvári Viktor, az Együtt politikusa rakott ki képeket Facebook-oldalára vasárnap reggel olyan plakátokról, melyeket egy nappal kihelyezésük után már meg is rongáltak. Szigetvári szerint a a megrongált plakátok azt mutatják, sokaknak nem tetszik, hogy a kormány el akarja terelni a figyelmet az oktatás válságáról, a munkanélküliségről és a szegénységről.

photo_camera Fotók: Szigetvári Viktor Facebook

plakat03

plakat02

plakat01

Az egyik első megrongált plakát a Dagály mellett bukkant fel, oda a rendőrség komoly erőkkel szállt ki, hogy ujjlenyomatokat gyűjtsenek a helyszínen.

Fontos kiemelni, hogy a plakátok lefújása-lefestése nem egyszerű szabálysértés, hanem a hatóságok simán bűncselekményként is kezelhetik, és bíróságon akár egy évnyi szabadságvesztés is kiszabható mindezért.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.