Kósa Lajos és a Fidesz nagyon szeretnének toloncolni

POLITIKA
2015 június 09., 04:08
comments 89

Nem lesz vaskerítés a határon,"egyszerűen nem fogjuk őket beengedni" - mondta a bevándorlással összefüggésben Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke a Napi Gazdaságnak.

A déli határ védelmének szigorítása Kósa szerint arról szól, hogy "Magyarország Szerbiát egy biztonságos harmadik országnak tekinti". Ha valakit fenyegetettség ér abban az országban, ahol lakik és Szerbiába megy, akkor ott kell neki menedékjogot kérnie. Szerbiában ugyanis senkinek nem fenyegetik az életét - mondta a politikus.

Kósa és a Fidesz ezért azt szeretnék, ha vissza lehetne toloncolni a menekülteket Szerbiába.

(Ugyanúgy, ahogy a szerbek is nyilván szeretnének mindenkit visszatoloncolni Macedóniába, a macedónok Bulgáriába, a bolgárok Törökországba, a törökök Iránba, az irániak pedig Afganisztánba.)

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.