Törtel az első magyar település lehet, ahol engedélyeztetni kell majd a családi bulikat

bulvár
2015 június 09., 14:51

Június 11-én léphet hatályba az az önkormányzati rendelet Törtelen, ami engedélyhez kötné a családi bulikat. Búcsús Tamás jegyző szerint

"túl sok volt és ami inkább probléma, hogy túl hangosak voltak mostanában az összejövetelek a községben. Szűk két hete több gyermek elballagott az óvodából, melyet néhány család hatalmas rendezvénnyel ünnepelt meg. A bulik pénteken kezdődtek, de volt, ahol még vasárnap hajnalban is tartott. Ezen a hét végén számos jelzés érkezett felénk és a rendőrség felé is, hogy fékezzük meg a mértéktelen dajdajozást. Egy családhoz háromszor is ki kellett menni, de hiába volt minden figyelmeztetés... Az ilyen jellegű esemény súlyosan csorbítja a nyugodt pihenéshez való alapjogot."

A rendelet szerint a jövőben már a családi rendezvény előtt tizenöt nappal be kell majd jelenteni az összejövést a jegyzőnél, de úgy, hogy meg kell adni a buli pontos dátumát (órától óráig), helyszínét, a jelenlévő résztvevők létszámát és a

„rendezvényen alkalmazni tervezett szórakoztató elemeket”.

Sőt, a közvetlen szomszédok írásbeli hozzájárulását is bekérik. Kemény. A június tizenegyes hatályba lépés azért is fontos, mert az még pont az iskolai ballagás előtt van. (Szoljon.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.