Ebből az emberből csinálhat bankvezért az állam

gazdaság
2015 június 11., 14:22
comments 134

balog-ádám

Balog Ádám, az MNB alelnöke lehet az állam által tavaly megvásárolt MKB vezérigazgatója, írja a mai Figyelő. Korábban Nagy Mártont, az MNB hitelezési igazgatóját emlegették esélyesként, de ő nem rendelkezett elég beágyazottsággal Orbán Viktornál, és állítólag már ő sem favorizálja ezt a posztot annyira.

Balog vékony szakmai önéletrajzát itt találja, amiből eléggé úgy tűnik, hogy egyáltalán járt még kereskedelmi bank közelében, és bankot is csak az állami Eximbank igazgatóságában (ide 2012 és 2013 között ültették be) és az MNB alelnökeként láthatott belülről. Korábban volt kontrollingos a GE Tungsramban, aztán dolgozott a PWC adóosztályán is. A Figyelő szerint az ő "szakmai felkészültségéről kevesebb elismerő hangot lehet hallani, mint Nagy Márton esetében", viszont Matolcsy hű emberének mondják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.