4 méter magas kerítést emelünk a magyar-szerb határra

POLITIKA
2015 június 17., 10:43
comments 1303

Még 2015 elején talált rá a magyar kormány a lehető legvédtelenebb ellenségre, a bevándorlókra. Azóta rugdossák őket mindenféle nyilatkozattal, túl sok pénzbe kerülnek, nem is politikai üldözöttek, csak ezért jönnek, mert jól akarnak élni, meg ilyenek. Nagyjából egy hónapja elindult egy nemzeti konzultáció is, amiben Orbánék igyekeznek mindenkibe belesulykolni, hogy a bevándorlók nemcsak drágák, de terroristák is, azt ezt megtámogató plakátkampányban meg hetek óta riogatnak azzal, hogy a bevándorlók csak idejönnek, kicsavarják a szegény magyarok kezéből a munkát, aztán vígan élnek a pénzből, miközben nem akarják tisztelni a remek kultúránkat és a pompás törvényeinket.

Ezen a héten már olyan értesülések jöttek mindenhonnan, hogy a kormány kitalálta, mi a teendő, és a parlament is tárgyalja a menekültkérelmek korlátozásáról szóló fideszes javaslatot. Rogán Antal és Kósa Lajos az M1 reggeli műsorában szerdán különös hévvel riogatott a bevándorlók áradatával, Rogán már-már bevándorlóellenes Endlösungot vetített előre.

Népszava pedig arról találgatott, hogy a kormány hermetikusan lezárja majd a déli határokat. Az újság szerint az utóbbi napokban a rendőrség teljes logisztikájával erre az átcsoportosítására készült, hogy döntés esetén akár órákon belül teljesen lezárhassák a magyar-szerb határon azokat a pontokat, ahol a legtöbb migráns kel át illegálisan.

Érthető, hogy mindenki feszült figyelemmel várta Kovács Zoltán kormányszóvivő és Szijjártó Péter külügyminiszter déli sajtótájékoztatóját, melyen tájékoztatást ígért a kormány határvédelmet érintő friss döntéséről.

Szijjártó elmondta, hogy a kormány meghallgatta Pintér Sándor tájékoztatását a magyar és az EU-s menekülthelyzetről, és elkezdett beszélni arról, hogy az EU számára az nagy kihívás és hogy

Magyarországot érinti legsúlyosabban ez a kihívás az EU-tagországok közül.

Arra nem tért ki, hogy ezt az infót honnan szedte.

Aztán elmondta, hogy a kormány utasította Pintér Sándort a magyar-szerb határ fizikai lezárására.

Jövő hét szerdáig kell Pintérnek elvégeznie a felkészülést, utána 4 méter magas kerítéssel történik meg a fizikai lezárás a 175 kilométeres határ teljes vonalán.

A magyar és a szerb kormány július elején találkozik majd, ott tárgyalnak majd erről. Szijjártó szerint Magyarország a kerítéssel semmilyen nemzetközi normát nem sért meg, nem egyedülálló a példa nemzetközi szinten sem. A külügyminiszter Bulgáriát, Törökországot és Spanyolországot említette, mint híres kerítésépítő államokat. (Spanyolország a két marokkói várost védi így, egyébként nem sok sikerrel.)

Kérdéseket sajnos nem lehetett feltenni a politikusoknak, mert siettek vissza a kormányülésre :(

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.