Legalább több tízmilliárdba kerülhet a Drótkerítés

gazdaság
2015 június 17., 14:14
comments 186

A bolgár-török határra felhúzott para szögetdrótkerítés 45 millió euróba, azaz 14 milliárd forintba került, pedig az csak 3 méter magas és 85 kilométer hosszú.

A mi kormányunk viszont 4 méter magas és 175 kilométer hosszú szögesdrótot fog húzni a szerb határra, ráadásul arra csak tippelhetünk, hogy a nemzetgazdasági fontossága miatt titkosított beruházást mekkora felárra fogja megvalósítani a vélhetően nem piaci alapon kiválasztandó kivitelező. (Igaz, ez a mutyifelár a bolgár esetben sem valószínű, hogy alacsony, mivel az ottani kerítést közbeszerzés nélkül építették meg.)

Tehát 14 millárd forint x 2,05 (hosszúság) x 1,33 (magasság) x ? (mutyifelár) = legalább 38 millárd forint.

Az már egy fél MTVA, vagy egy harmad szja-csökkentés.

Legalább lesz milyen """""értelmes célra""""" költeni a "költségvetési mozgástér" bővülése miatt rendelkezésre álló pluszpénzt.

(via Portfolio.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.