Orosz bosszú: az amerikai holdraszállás körül kapargatnák meg az IGAZSÁGOT

külföld
2015 június 18., 07:01
comments 337

Ki kell vizsgálni az amerikaiak holdraszállásának pontos részleteit, követelte az Izvesztyijában publikált cikkében Vlagymir Markin, az orosz állami nyomozóbizottság vezetője. Markin ezt egyfajta válaszcsapásnak szánja azok után, hogy szerinte az USA egy újabb határt lépett át, amikor elkezdte vizsgálni a FIFA ügyeit, és több, egyáltalán nem amerikai futballvezetőt is letartóztattatott.

Az orosz köztisztviselő álláspontja szerint ha az amerikaiak nemzetközi sportügyek legfelsőbb bírájának nevezik ki magukat, és az Oroszországba tervezett 2018-as focivébé körül szaglásznak, teljesen természetes, hogy mások pedig az ő múltjukban kutakodjanak.

Alufóliasapkás összeesküvéselmélet-hívők már régóta állítják, hogy az amerikaik nem is jártak a Holdon, vagy legalábbis nem úgy és akkor, ahogy hazudják. Szerintük az utóbbi évtizedekben perdöntő filmfelvételek és közetminták is eltűntek az állítólagos 1969 és 1972 közötti látogatásokról.

Markin ennél valamivel óvatosabban fogalmaz:

"Nem azt állítjuk, hogy nem jártak ott, de a bizonytékok eltűnése az egész emberiség számára veszteség, és ezért meg kell vizsgálni, hogy valójában mi történt."

(Moscow Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.