Rogán: A kerítéssel egyetértünk, ez a végső megoldás

POLITIKA
2015 június 18., 04:07
comments 264

Rogán Antal a Fidesz frakcióvezetője június kilencedikén azt mondta, hogy Magyarország déli határán

"nem lesznek szögesdrótok, pedig lehetnének."

Tegnap délután a Blikknek már úgy nyilatkozott, hogy

"a kerítéssel egyetértünk. Azért neveztem végső megoldásnak, mert a felépítéséhez nyilvánvalóan idő kell. Addig is meg kell szigorítani a határellenőrzést, és szigorítani kell a jogszabályokat."

photo_camera JOSE PALAZON OSMA / PRODEIN / AFP

A Blikk megkereste Orodán Sándort, a határőrség korábbi szóvivőjét, aki egykor részt vett az osztrák határszakaszon lévő elektronikai és fizikai védelmi rendszer kiépítésében. Orodán a lapnak elmondta, hogy

"nem tudom, miért pont 4 méteres kerítés mellett döntött a kabinet. A magasság valójában nem számít, a hírhedt vasfüggöny sem volt magasabb 2 méternél. Kérdés, mihez kezdenek a rendőrök, ha valaki aláásva vagy erővágóval áthatol a kerítésen, és nem törődik a tiltó vezényszavakkal. Elfogják, lecsukják, vagy erőszakkal visszatoloncolják őket?"

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.