Bekérettek a bécsi magyar nagykövetet

politika
2015 június 23., 16:08
comments 461

Perényi János bécsi magyar nagykövetet bekérették az osztrák külügyminisztériumba, mert a magyar kormány bejelentette, hogy "technikai okok miatt" felfüggesztik a menekültek uniós eljárásrendjét szabályozó Dublin III. rendeletet. A rendelet alapján a menekültügyi eljárást ott kell lefolytatni, ahol a menedékkérő benyújtotta a kérelmét.

A felfüggesztés miatt az Európai Bizottság is azonnali magyarázatot követel.

Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter az APA osztrák hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy aki továbbra is határok nélküli Európát akar, annak be kell tartani a schengeni határokat, és ugyanez vonatkozik a dublini rendeletre is.

"Ausztria kész segíteni Magyarországnak a nehéz helyzetben. Negyven rendőrt küldünk a szerb-magyar határhoz, egyértelmű, hogy egy ilyen segítség nem szabad, hogy egyoldalú maradjon."

(via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.