Majdnem megfulladtak az embercsempész kocsijában Mórahalomnál

határ
2015 június 26., 18:17
comments 209

Több mint száz menekültet zsúfolt egy kisteherautó rakterébe egy embercsempész péntek hajnalban. A nagy zsúfoltságtól azonban nem kaptak levegőt, ezért kétségbeesésükben dörömbölni kezdtek a furgon oldalán, hogy engedjék ki őket.

A sofőr ettől azonban bepánikolt, és Mórahalom közelében a kisbuszt hátrahagyva elmenekült. A bent fuldokló embereknek végül sikerült kifeszíteniük a kocsi ajtaját.

A helyszínre érkező rendőrök 106 embert fogtak el, köztük nőket és gyermekeket. Ők főleg afgán, szír és iráni állampolgárok voltak, elmondták, hogy fejenként 1500 eurót fizettek az embercsempésznek, hogy Ausztriába vigye őket.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés miatt nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen. A menekültekkel szemben pedig idegenrendészeti eljárást kezdeményeztek. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.