Bekokainozva gyilkolhatott a tunéziai terrorista

külföld
2015 július 01., 09:30
comments 36

Seifeddine Rezgui szervezetében boncolásakor fedezték fel a kábítószer nyomait. Emellett az is kiderült, hogy a férfi holtteste mellett egy nem élesített bombát is találtak.

A 23 éves terroristák a rendőrség lőtte le. A 38 embert meggyilkoló férfi a szemtanúk szerint is furcsán viselkedett, szelfiket készített a holttestekkel, és közben mosolygott, volt, amikor nevetett is. Bár a radikális szélsőséges vallási irányzatok, amire ezek a terrorszervezetek előszeretettel hivatkoznak, tiltják ugyan a kábítószerfogyasztást, a valóságban ezen a téren sokkal kevésbé következetesek, mint amikor ártatlanokat kell gyilkolni. Az Iszlám Állam fronton harcolói terroristáiról is tudni, hogy fogyasztanak stimulánsokat, így küzdve le félelemérzetüket. 

rezgui

Rezgui amúgy korábban ezen a tunéziai nyaralószakaszon dolgozott, az egyik szállodában volt breaktáncos. A fiatal korábban kifejezetten jó tanuló volt az egyetemen, és elég sokat ivott bulikban és odavolt a lányokért is. Azaz meglehetősen normális egyetemista életet élt, legalábbis a felszínen. Közben évek óta egy olyan ötfős terroristasejt tagja volt, melynek a létezéséről a rendőrségnek sejtése sem volt. A sejt négy másik tagja a rendőrség feltételezése szerint Szíriába utazott harcolni.

Rezguit vélhetően Líbiában képezték ki, még az al-Kaida egyik szövetséges szervezete, de a fiatal férfi azóta váltott az Iszlám Államra. (Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.