Nincs többé nokiásdobozos vád: Az ügyészség megszüntette a nyomozást Hagyó Miklós vesztegetésével kapcsolatban

POLITIKA
2015 július 01., 08:47
comments 328

A Kecskeméti Törvényszéken zajlik Hagyó Miklós tárgyalása, és a keddi tárgyalási napon az Origó cikke szerint kiderült, hogy végleg eleshetett a vádirat legsúlyosabb állítása, a nokiásdobozként ismert kenőpénzes szál.

Balogh Zsolt korábbi BKV-vezérigazgató korábbi vallomásán alapult mindez, ezt azonban Balogh azóta visszavonta, januárban pedig tárgyaláson is bocsánatot kért az MSZP egykori politikusától. Kedden pedig az ügyészség is arra jutott, hogy bizonyíthatatlan a nokiásdobozos kijelentés. Ezért a vesztegetés miatt indult nyomozást megszüntették.

photo_camera Fotó: Krizsán Csaba / MTI

Hagyót 2010 májusában vették őrizetbe, augusztusban pedig meggyanúsították vesztegetéssel. Balogh vallomása szerint Hagyó utasította őt 2008-ban, hogy évente 15 millió forintot adjon át neki. Sőt, még meg is fenyegette. Balogh elmondta azt is, hogy 2008-ban és 2009-ben át is adta a pénzt.

Egy Magyar Nemzetnek adott interjúból jött aztán a mára szállóigévé lett mondat:

"Azóta tudom, hogy tizenötmillió fér el egy Nokia-dobozban, mert egyszer például abban adtam át az összeget."

Hagyó kezdettől fogva tagadta a vádat, amiben most bizonyítottság hiányában megszűnt a nyomozás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.