Szijjártó: Minél előbb fel kell építeni a kerítést a magyar-szerb határon

POLITIKA
2015 július 01., 19:47
comments 253

Az M1 vendége volt a külügyminiszter. Szijjártó Péter szerint

"minél előbb fel kell építeni a kerítést a magyar-szerb határon, mert láthatóan egyre növekszik az illegális bevándorlási nyomás."

A miniszter elmondta, hogy már  naponta több mint 1500 illegális bevándorló jön Magyarországra, és 99 százalékuk a magyar-szerb határszakaszon át érkezik, ezért az ideiglenes biztonsági határzár megvalósítása már

"tegnap is késő lenne".

Szijjártó egyeztetett a szerb külügyminiszterrel a kerítésről, sőt a két miniszterelnök is találkozott szerdán, négyszemközt Orbán Viktor elmondta, hogy nem kétoldalú kérdésről van szó, hanem arról az elképesztő bevándorlási nyomás jelentette problémáról, amely Magyarországot érinti a leginkább. A külügyminiszter beszámolt arról, hogy jelenleg a kerítés felépítésének előkészítése zajlik, a kormány 6,5 milliárd forintot szán rá.

"És hogy gyorsan megvalósulhasson, az állam maga fogja megépíteni az ideiglenes biztonsági határzárat."

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.