Lehidalsz, és úgy maradsz, ha megtudod, mi történik egy menekülttel, miután Csongrád megyénél átlépi a magyar határt

életmód
2015 július 02., 06:37
comments 304

Kövessük együtt egy átlagos magyarországi menekült útját a határtól a kánaánig!

mo_bevandorlok

1. Csongrád megyénél átléped a magyar határt

2. Irány a területileg illetékes szegedi bevándorlási hivatal, ahol kapacitáshiányra hivatkozva nem fogadnak, hanem elküldenek.

3. Hova küldenek? Pécsre.

4. Pécsen közlik veled, hogy el kell menned Dombóvárra. Miért Dombóvárra? Mert a Pécs-Budapest vasútvonalon vágányzár van érvényben, és pótlóbuszra kéne átszállni.

5. Így aztán Dombóvár. Dombóváron felszállítanak a vonatra, irány Budapest.

6. Welcome to Budapest! Sajnos nincs szerencséd, a Déli pályaudvarra érkeztél, úgyhogy rendőri kísérettel átvisznek a Keletibe.

7. Innen már csak néhány óra, és meg is érkeztél álmaid városába, Debrecenbe. Ahol a 800 főt befogadni képes menekülttáborban 1600-an laknak éppen.

További megdöbbentő részletek a bama.hu-n.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.