Gyerekkatonákkal végeztethetett ki foglyokat az ISIS

Tbg
háború
2015 július 04., 20:44
comments 504

Brutális videót közölt szombaton az ISIS: a felvételen 25 katonák végeznek ki valószínűleg tizenéves gyerekek. A helyszín Szíria egyik legrégebbi városának, Palmürának ókori amfiteátruma.

A videót elég nehéz megtalálni a neten, mert folyamatosan leszedik érthető okokból.

A LiveLeak képeket posztolt a videóból:

photo_camera Kivégzés ISIS-módra (Forrás: LiveLeak)
photo_camera (Forrás: LiveLeak)
photo_camera (Forrás: LiveLeak)
photo_camera (Forrás: LiveLeak)

(Ezek az őrültek vagy látták a Mad Maxet vagy a Ben Hurt, vagy mindkettőt és a Gladiátort, vagy elfogtak egy filmrendezőt, mindenesetre nagyon rámentek látványra.)

A Gawker azt írja, az amfiteátrum nézőterén több száz néző előtt történik meg a kivégzés. A videó hitelességéről meggyőződni eddig nem sikerült, mindenesetre a BBC korábban hírt adott arról, hogy Homszban több fegyveressel végzett az ISIS, az al-Arabiya pedig látott egy olyan verziót, amiben a Koránból idéznek a szörnyű képsorok előtt.

A szíriai polgárháborúban ENSZ-adatok szerint eddig már több mint 220 ezer ember halt meg, és legkevesebb egymillióan megsebesültek, írja az MTI.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.