Bambulóversenyt rendeztek Pekingben

sport
2015 július 06., 15:31

Nyolcvan ember indult a város egyik forgalmas vásárlóutcájában megrendezett versenyen. A Nemzetközi Bambulóversenyen a feladat annyi, hogy két órán át kellett maguk elé bambulniuk, úgy, hogy semmi ne vonja el a figyelmüket. Nincs zenehallgatás, nincs okostelefon, nincs semmiféle nagyobb mozdulat. Nem csak a külső viselkedés számított, közben folyamatosan mérték a szívritmusukat, hogy lássák, ki az, akit a legkevésbé érdekel bármi.

A versenyt először tavaly rendezték meg Szöulban, és a tervek szerint ezentúl évente lesz egy forduló.

photo_camera Egy résztvevő

Az idei bajnok Xin Shiyu lett, egy helyi egyetemista, aki elmondta utána, hogy ő tényleg a lassú folyású életet kedveli. Voltak olyan versenyzők is, akik meditálási és merengési lehetőséget láttak meg a versenyben, ezért indultak.

Ez még az előzetes promóvideó volt:

A szervezők szerint a bambulás ma már luxus lett, az életmódunk nem engedi meg nekünk, hogy ilyesmi beleférjen. Ezért nem is könnyű alkalmat keríteni egy kis bambulásra, erre is adott választ most ez a verseny. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.