Donald Trump nem tud leállni, most Jeb Bush feleségét nevezte illegális mexikóinak

külföld
2015 július 06., 15:15

Sejteni lehetett, hogy a túlkapásokra hajlamos milliárdos vállalkozó beleugrása az amerikai elnökválasztási kampányban okoz majd erős pillanatokat, de Donald Trump eddig minden előzetes várakozást felülmúlt. Az egész úgy indult, hogy indulását bejelentő beszédében már drogárusoknak és nemi erőszakolóknak nevezte a Mexikóból az USA-ba érkezőket, azóta pedig sorra jönnek a kisebb-nagyobb botrányok. Most épp republikánus jelölttársába, Jeb Bushba szállt bele egy azóta már törölt Twitter-bejegyzésből.

trump_bush

Trump egy másik Twitter-posztot idézett, ami szerint Jeb Bush azért szereti annyira az illegális mexikói bevándorlókat, mert a felesége is az. Bush felesége tényleg mexikói, akkor ismerkedtek meg, amikor Jeb középiskolásként az országban járt.

A vállalkozó és médiaszereplő Trump az elmúlt napokban sorra bukja el megjegyzései miatt üzleteit, kirakta őt az NBC is, és szerződést bontott a Macy's és az Univision is. Becslések szerint eddigi ámokfutása mintegy ötvenmillió dolláros veszteséget okozhatott a számára. Szavaitól elhatárolódott már New York város polgármestere, Bill de Blasio is, és több vezető republikánus is kiakadt a rasszista megjegyzésein. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.