Utolsó koncertjeit adta a Grateful Dead

zene
2015 július 06., 17:34
comments 26

Az improvizációs-jammelős rockzene legendás zenekarának mind a négy életben lévő alapítótagja színpadra lépett a vasárnap esti koncerten Chicagóban. A hippikorszak meghatározó zenekara három koncertet is adott a városban a hétvégén, péntektől vasárnapig. Azért itt, mert 20 éve itt léptek fel utoljára a zenekar elhunyt gitárosával, Jerry Garciával.

A Soldier Field-stadionban megrendezett koncertosorozat minden előzetes várakozást felülmúlt, utolsó estére 71 ezer jegyet adtak el, de pénteken és szombaton is közel ennyien, több mint 70 ezer ember volt a stadionban. Ez egyben rekord is a helyszín történetében, korábban a U2 koncertjére mentek ki a legtöbben.

photo_camera Rajongó a helyszínen ( Scott Olson/Getty Images)

Az eredeti felállásból Bob Weir, Phil Lesh, Mickey Hart és Bill Kreutzma lépett a színpadra, Garciát pedig a Phish gitárosa, Trey Anastasio helyettesítette. (CBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.