A rendőrök igazoltattak egy dílert, akinél egy zacskó varázsgomba volt

bűnügy
2015 július 09., 13:27
comments 82

A rendőrség május 19-én egy Debrecen, Kassai úton lévő oktatási intézmény területén kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt elfogott egy 23 éves budapesti férfit, aki aznap egy nyíregyházi, egy mezősasi és egy helyi lakosnak kábítószert adott el. P. György kollégiumi szobájában a nyomozók házkutatást tartottak, ahol a kábítószer kiméréshez szükséges digitális mérleget, kb. 55 gramm zöld növényi származékot és 11 adag alufóliába csomagolt marihuánát találtak.

A nyomozók P. Györgyöt és a három fogyasztót, a 22 éves Cs. Dávidot, a 20 éves Sz. Norbertet és a 24 éves H. Csabát állították elő, és hallgatták ki. Szabadlábon védekezhetnek, kábítószer-birtoklás miatt nyomoznak ellenük. P. Györgyöt viszont május 22-én előzetesbe helyezték, mivel a gyanú szerint a Budapesten rendszeresen vásárolt marihuánát, amit 2014 szeptembere óta több embernek eladott az oktatási intézményben.

A nyomozók Budapesten megtalálták azt a 21 éves férfit, aki a gyanú szerint több embernek, köztük P. Györgynek is kábítószert árult. O. Gábort a Felderítő Osztály munkatársai július 3-án 20:20-kor a Ferenciek terén igazoltatták, és marihuánát meg 70 gramm varázsgombát találtak. Előállították, és beismerő vallomást tett.

varázsgomba police

Ezután a rendőrök július 6-án házkutatást tartottak abban a budapesti lakásban, ahol O. Gábor a varázsgombát vette, és ott a kábítószer kiméréséhez szükséges digitális mérleget, és a hűtőszekrényben és a sakk készlet dobozában kábítószergyanús anyagokat találtak. A megalapozott gyanú szerint az ott lakó 19 éves T. József rendszeresen adott el Budapesten kábítószert O. Gábornak és másoknak. A 19 éves fiatalember önként feladta magát, miután aznap megtudta, hogy keresi a rendőrség.

O. Gábor és T. József előzetesbe került, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya a hat gyanúsítottal szemben igazságügyi vegyész-szakértő bevonásával folytatja a nyomozást. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.