Tényleg zseniális, ahogy a kormány segít a bűnözőknek pénzt mosni

bűnügy
2015 július 09., 21:04
comments 155

Főleg a belföldi fekete- és szürkegazdaságbeli megtakarítók veszik igénybe a Stabilitási Megtakarítási Számlát (SMSZ)

– idézi a Napi.hu a Blochamps vezetőjét, Karagich Istvánt. A szakértő szerint a kifehérítés után megfordulhat a pénz iránya: a belföldi adóigazolás megszerzése után várhatóan sokan inkább külföldön tartják majd a kifehérített vagyonukat. Pedig eredetileg pont azért akarták létrehozni ezt a lehetőséget, hogy minél többen hozzanak haza tőkét. Ehelyett valószínűleg pont hogy lendületet fognak adni a bűnözők pénze legalizálásának és külföldre vitelének.

A most bevezetendő könnyítések után még vonzóbb lehet a bűnözőknek a kormányzati segítség igénybe vétele.

A Blochamps becslése szerint egyébként csak Ausztriában, Luxemburgban és Svájcban 800 milliárd forintnyi magyar privatbánki vagyon lehet. (Napi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.