Mi másra költene el 750 millió forintot az Emmi, mint a Fradi kitömésére?

sport
2015 július 10., 07:54
comments 129

Az mfor.hu foglalta össze az Emberi Erőforrások Minisztériumának első féléves támogatási szerződéseit, amik a kormany.hu-n jelentek meg. Ezekből az derül ki, hogy öt sportklubot összesen 2,5 milliárd forinttal tömtek meg az idei első félévben.

A legtöbbet a Deutsch Tamás vezette MTK kapta, 714,5 milliót a stadion és egyéb infrastrukturális beruházások költségeire,  de emellé még jött 300 millió forint sportszakmai többletfeladatok ellátására és a működés támogatására.

Ilyen jogcímen járt 300 millió a Vasasnak, az Újpestnek és a Fradikának is. De a zöldfehéreket megdobták még 450 millió forint támogatással is, ami az utánpótlással kapcsolatos sportszakmai feladatok ellátására szólt.

photo_camera MTI Fotó: Beliczay László

150 millió forint lecsurgott a BVSC-Zuglónak is, aminek elnöke jelenleg szintén fideszes politikus, Szatmáry Kristóf.

Az Emmi emellett szórt némi aprót az MLSZ lába elé is, mindössze 1,5 milliárd forinttal szúrták ki Csányi Sándorék szemét. Ebből 1,4 milliárd az Utánpótlás-nevelési Programra megy el, 100 millió pedig a Bozsik-programra.

1,4 milliárd forint jutott az úszószövetségnek, a judosok pedig egymilliárdot kaptak. Majd kajak-kenu jön, 860 millióval, atléták 846 millióval, utánuk pedig a Németh Szilárd vezette birkózószövetség, 750 millió forinttal. (via mfor.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.