Velence új polgármestere kitiltotta a homoszexuális és gender témájú könyveket a város iskoláiból

külföld
2015 július 10., 07:08
comments 332

Bár erről nem szólnak a hírek, de Luigi Brugnarot alighanem két régi, kikezdhetetlen erejű meggyőződés vezethette:

  • egyrészt, hogy amiről nem tudunk, az nem létezik.
  • másrészt hogy elég csak olvasni a témáról, hogy valaki teljesen bebuzuljon. 

Valami ilyesmi lehet a háttérben annak, hogy összesen 49 könyv iskolai feldolgozását tiltotta meg. Brugnaro következetes ember, pont ez volt az egyik kampányígérete korábban. Az egyik betiltott könyv a Jeannak két anyukája van című, egészen botrányos francia alkotás.

deux

A lépése rengeteg kritikát kapott, de a polgármester hajthatatlan, szerinte ha a szülők azt akarják, hogy gyerekeik "ilyen dolgokról" tanuljanak, azt oldják meg otthon.

A hatóságok ezért most a körzet összes iskoláját végig fogják járni, begyűjtik a könyveket, és ellenőrzik, hogy azok megfelelnek-e a gyerekeknek. Nem csak a homoszexualitás az egyetlen kényes téma, a hatóságok megnézik azokat a könyveket is, melyek faji, vallási vagy egészségügyi diszkriminációval foglalkoznak, ezeket is át fogják olvasni. De ezek vélhetően majd valamikor visszakerülhetnek az iskolai könyvtárak polcaira.

A polgármester erősen támadta elődjei munkáját, akik engedték, hogy ilyesmi művek egyáltalán beszivároghassanak az iskolákba.

Olyan könyvekről van még szó, mint például ez:

olasz01

Ez arról szól, hogy egy macska talál egy tojást. Meg akarja enni, de mégsem eszi meg, mert rájön, hogy ha kikel, nagyobb ebéd lesz belőle. Kikel végül a madár, de barátok lesznek a macskával, ezért végül nem eszi meg. FAJKEVEREDÉS!

Vagy ez a botrányos kötet, amiben a Sárga és a Kék a legjobb barátok, de egy nap nem találják egymást. Végül úgy futnak össze, hogy összeölelkeznek, és zölddé változnak. EL-KÉP-ESZTŐ.

olasz02

És arról az egészen kiakasztó történetről még nem is volt, ami arról a kisgyerekről szól, aki szülei válása után aggódik, mert apukája olyan furcsán nem viselkedik. Míg ki nem derül, hogy apukája csak szerelmes, egy másik férfiba, aki szereti a tésztát és van egy motorbiciklije. Hajjaj.

olasz03

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.