Lemond, de nem mond le a román miniszterelnök

külföld
2015 július 12., 17:38

Victor Ponta román miniszerelnök korrupciógyanúba "keveredett".

Azt a megoldást választotta erre a kellemetlen helyzetre, hogy lemond, de nem a miniszterelnöki, hanem a pártelnöki tisztségéről.

"Amíg nem sikerül ártatlanságát bebizonyítania" – indokolt egy Facebookon közzétett nyílt levélben. Nyilván mert a pártvezetéshez sokkal magasabb fokú erkölcsi feddhetetlenség kell, mint az ország irányításához.

Ponta egyékbént csütörtökön visszavette a miniszterelnöki pozíciót, amit térdműtétjét követő lábadozása alatt átadott kisebbik koalíciós partnerének.

photo_camera Vcitor Ponta (Fotó: Daniel Mihailescu / AFP)

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) június 5-én jelentette be, hogy okirat-hamisítás, pénzmosás és adócsalásban való bűnsegédlet, illetve az összeférhetetlenségi szabályok megsértésének gyanújával bűnvádi eljárást kezdeményezett Victor Ponta ellen.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.