6 magyar egyetem van a világ legjobb 1000 egyeteme közt

Egyéb
2015 július 18., 12:01
comments 208

A Center for World University Rankings 2015-ös rangsora szerint 6 magyar egyetem fért be a világ legjobb 1000 egyetemét felsoroló listára. Ez tök jó, bár egyet leszámítva mind a második 500-ban van. Íme a díjazottak:

  1. az Eötvös Loránd Tudományegyetem a 458.,
  2. a Semmelweis Egyetem a 617.,
  3. a Debreceni Egyetem a 667.,
  4. a Szegedi Tudományegyetem a 731.,
  5. a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a 819.,
  6. a Pécsi Tudományegyetem pedig a 892. helyen végzett.

A listát egyébként a Harvard, a Stanford és a Massachusetts Institute of Technology (MIT) vezeti, a három amerikai egyetem után pedig két brit, az oxfordi és a cambridge-i van. Az első 10-be csak ez a két európai intézmény került be, a többi mind amerikai. Az első ázsiai egyetem a 13. helyen álló tokiói, a kontinentális Európa legjobb felsőoktatási intézménye pedig a Zürichi Szövetségi Műszaki Főiskola, azaz az ETH Svájcból a maga 20. helyével.

A teljes lista ide kattintva érhető el.

(via eduline)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.