Kiirtanak kétmillió macskát Ausztráliában

ÁLLAT
2015 július 18., 14:04
comments 319

Az ausztrál kormány bejelentette, hogy 2020-ig kétmillió kóbor macskát fognak kiirtani, mert különben a hatóságok szerint a macskák irtanának ki egy rakás őshonos állatot.

Gregory Andrews az ország veszélyeztetett fajokért felelős biztosa a nemzeti rádióban jelentette be, hogy Greg Hunt környezetvédelmi miniszter hajtóvadászatot fog indítani a macskák ellen.

A következő 5 évben csapdákkal, lőfegyverekkel és mérgekkel fogják pusztítani a macskaállományt.

Az ausztrál kormánynak az a legnagyobb baja a macskákkal, hogy azok nem őshonosak a kontinensen, csak 200 éve vándoroltak be az európai telepesekkel. Azóta viszont rendesen elszaporodtak, már majdnem 20 millióan vannak, és becslések szerint naponta 75 millió őshonos állatot vadásznak le.

Az európai telepesek megérkezése óta Ausztráliában már 29 őshonos faj pusztult ki, és jelenleg 1800 van a kihalás szélén. Ezek között pedig sok az olyan rágcsáló- és madárfajta ,akikre az jelenti a legnagyobb veszélyt, hogy a  macskák felzabálják őket.

(via Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.