Már két napja rohad egy marhanagy hal teteme a siófoki Aranyparton

GYÁSZ
2015 július 19., 10:38
comments 86

Olvasónk, a siófoki Reni szombaton fedezett fel egy kb 90 centiméteres hal - meg nem mondom, milyen, de mondjuk busa - tetemét a város kedvelt szabadstrandján, az Aranyparton.

photo_camera Fotók: olvasónk, Reni.

 

És bár szombaton reggel 8:46 perckor úgy tűnt, hogy az erre illetékesek éppen intézkedéseket foganatosítanak - a halőrök telefonáltak valakinek - délután 15:56 percig annyi történt, hogy a hal tetemét kavicsokkal lesúlyozott fekete fóliába csomagolták.

siofoki_haltetem2

Renit nem hagyta nyugodni a dolog, így ma délelőtt is kilátogatott a tragédia helyszínére, ahol ez a kép fogadta:

siofoki_haltetem3

Igen, jól látják. A haltetem még mindig ott rohad, bár időközben egy kegyeletsértő járókelő leszedte róla a hullazsákot.

De ami még ennél is bántóbb, az

a közöny, amivel a strandra járók fogadták egy hal tragédiáját!

Sehol egy koszorú, de még egy árva gyertya sem. Hát miért nem vagyunk képesek legalább annyira embernek lenni, mint a torontóiak, akiknek alig hat óra kellett ahhoz, hogy emlékhelyet alakítsanak ki egy elhullott és bomlani hagyott mosómedve teteme körül?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.