100 ezer aláíró tiltakozott, mert a francia Riviéra egyik strandját lezárták a szaúdi király kedvéért

nyár
2015 július 26., 11:11
comments 82

Az aláírók, akik a törvény előtti egyenlőséget kérik számon, azt követelik, hogy Vallauris közstrandja, a La Mirandole legyen „elérhető mindenki számára”, miután a hatóságok szombaton lezárták a területet, nehogy tüntetők elfoglalhassák, és megzavarják a közeli birtokán üdülő Szalman ibn Abdul-Aziz Al Szaúdot, Szaúd-Arábia januárban hivatalba lépett hetedik királyát. A tiltakozók Francois Hollande elnöknek is írtak egy levelet.

A terv szerint a király három hetet fog eltölteni a francia Riviérán az 1000 fős kíséretével, szombaton érkeztek meg a nizzai repülőtérre a Saudi Arabian Airlines két Boeing 747s gépével. A király belső köre a villájában fog lakni (Antibes és Marseille között) – amit egyébként tilos 300 méternél jobban megközelíteni –, míg kb. hétszázan cannes-i szállodákban szállnak meg.

photo_camera A Szaúdi Hírügynökség által közreadott képen a szaúdi-arábiai látogatáson tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnök (b) megbeszélést folytatott az akkor még miniszterelnök-helyettesi rangot viselő Szalman bin Abdel-Aziz királlyal (j) Rijádban 2014. március 24-én. (Fotó: MTI / AP / Szaúdi Hírügynökség)

Egy, a király villájába vezető cementállványt is építettek a strandra, ami felvezet a király szállásába, de a szaúdiak azt ígérték, amikor elmennek, azt lebontják.

A tiltakozók azt mondják, megértik, hogy biztonsági intézkedésekre van szükség, de azért hagyhatnák az embereket strandolni. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.