A bostoniak többsége nem akart olimpiát 2024-re, ezért visszavonták a város pályázatát

sport
2015 július 27., 18:44
comments 179

Írtuk mi is délután, hogy a bostoni polgármester, Martin Walsh kételyeinek adott hangot az olimpiarendezés tervével kapcsolatban, mert látni akarta, milyen forrásokból lennének a játékok finanszírozva és biztosítékot akart, hogy nem az adófizetőkkel fizettetnék ki a végén a költségeket.

Estére (helyi idő szerint délutánra) pedig eldőlt, hogy Boston végül nem fog olimpiát rendezni 2024-ben, nem is pályáznak erre. Az amerikai olimpiai bizottság (USOC) elfogadta a döntést, hogy a bostoni emberekkel nem sikerült megszerettetni az olimpiarendezés ötletét, és bejelentették a visszalépést.

A szövetség főtitkára, Scott Blackmun szerint a bostoniak többsége nem támogatta az olimpiarendezést, ezért döntöttek így. A szövetségi vezető szerint ilyen alacsony támogatással nem győzhettek volna olyan nagyszerű pályázatokkal szemben, mint amilyen a párizsi, a római, a hamburgi, a budapesti vagy a torontói.

(Érdemes kitérni arra ismét, hogy íratlan szabályként az olimpiarendezések ciklikusan cirkálnak a földrészek között, ezért 2024-re a legvalószínűbb, hogy észak-amerikai helyszín kapja majd a rendezési jogot. Európa 2028-ban lesz elvben soros, ezért a most pályázók városok jellemzően már erre gyúrnak előre.)

Bostonban komoly társadalmi ellenkezés volt a rendezés ötletével szemben, civil kampányok indultak, az emberek főleg attól féltek, hogy az elszabaduló költségek csődbe vihetik a várost. Hasonlóan érveltünk mi is a teljesen képtelen budapesti rendezés ötlete ellen. (NewYorkTimes)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.