Kétezer migráns próbált meg átmászni a Csatorna-alagúton Calais-nál

külföld
2015 július 28., 19:30
comments 184

Kétezer migráns akart bemászni kedd hajnalban az Csatorna-alagútba Calais-nál, hogy azon keresztül Nagy-Britanniába jussanak. Az Eurotunnel szóvivője szerint többen megsérültek.

Az alagútba bemászó migránsok miatt a brit oldalon egy órát kellett várniuk az utasoknak, a franciáknál pedig fél órát késett a vonat.

Idén nyáron már 8 migráns halt meg azért, mert így próbáltak meg átjutni a brit oldalra. Az AFP szerint július óta majdnem háromezer migráns, főleg Etiópiából, Eritreából, Szudánból és Afganisztánból, táborozik az alagót bejáratánál, hogy átjusson. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.