Gyurta Dániel igazságot tett

Média
2015 július 29., 13:17
comments 265

Napokon belül lesz 3 éves Magyari Péter kollégánk még az Indexnél megjelent Gyurta és én című paródiája, ami az irigy kisembereket figurázta ki. A cikket annak idején rengetegen nem értették meg, halálosan komolynak vették, felháborodott levelek százait kapta meg a szerző. A Jobbegyenes blog a hangulatot megülve hisztiző ellenposztot is írt, ami 52 ezer lájkot szedett össze.

Uj Péter akkor külön publicisztikában magyarázta el, hogy miért nevetséges az egész hiszti, amikor Magyari Péter cikke egy percig sem volt komolyan vehető.

De hiába, mert még Orbán Viktor miniszterelnök is úgy beszélt a 2012. augusztusi kőszegi Tranzit fesztiválon, amikor a jobboldal hibáiról beszélt, hogy abból arra lehetett következtetni, nem értette a viccet. Ahogy azt Plankó Gergő a riportjában írta:

„»Itt voltak a sikerek, aminek mindenki örül, és akkor elkezdtünk bosszankodni azon, hogy az interneten miket írt egy pasas. Újra és újra olvastuk, szinte kéjesen, egészen tűzbe jöttünk ettől« – mondta mosolyogva-önkritikusan Orbán, miközben szerinte nem is kéne foglalkozni ezzel. Nyíltan nem mondta ki, de erős a gyanú, hogy Magyari Péter Gyurta és Én című cikkére utalt ezzel.”

photo_camera Fotó: Lluis Gene / AFP

Azóta eltelt három év, és most az Index készített interjút Magyarország egyik legsikeresebb aktív sportolójával. Ebben pedig Gyurta Dániel végre tiszta vizet öntött a pohárba, és bebizonyította, hogy jobban megy neki a szövegértés, mint a miniszterelnöknek:

– Tudom, hogy nem szokta olvasni, mi jelenik meg önről, de volt az Indexen egy cikk három éve, az olimpiai sikere után, aminek igen jelentős utóélete lett, mert nem értették a glossza stílusát.
– Valóban, nem szoktam olvasni, miket írnak rólam, de ez a cikk hozzám is eljutott, csak mosolyogtam rajta. Humoros volt. Én értettem, és nem sértődtem meg, hiszen nem is volt miért.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.