Most 4106 menedékkérő van táborokban Magyarországon

határ
2015 július 29., 07:54
comments 306

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalhoz tartozó befogadó állomásokon összesen most 4106 menedékkérő van, de a számuk folyamatosan változik. Csak a Kísérő nélküli Kiskorúak Befogadóállomása nem tartozik hozzájuk, tehát még nincs szó százezres számokról.

A hivatal egyébként nem kapott plusz pénzt a menekültáradat kezelésére, pedig miközben a kormány telekürtöli a világot azzal, hogy már kezelhetetlen a helyzet, és korunk legnagyobb problémája előtt állunk, egy csomó hülyeségre több pénz jut, mint a bevándorlás kezelésére.

Mint azt a BÁH írta: „A Hivatal a menekültügyi feladatok ellátását a költségvetési törvény alapján jóváhagyott költségvetési forrásból finanszírozza. A drasztikus mértékben megnövekedett menekültügyi feladatok ellátásához a Hivatal lehetőséget kapott közfoglalkoztatottak (132 fő) foglalkoztatására. Első sorban adminisztrációs teendők, valamint a befogadó intézményekben dolgozó szociális munkások munkájának segítésére. A menekültügyi hatósági területen dolgozók létszámát a Hivatal belső átcsoportosításokkal is megerősítette, hogy eleget tegyünk a jogszabályokban meghatározott követelményeknek. A menekültügyi feladatok ellátása 24 órás folyamatos munkarendben történik.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.