Így működik a MasterPass (x)

hirdetés
2015 július 31., 22:00
ad

A MasterPass digitális fizetési megoldás. Itthon az OTPay mobilalkalmazáson keresztül lehet használni, amit ha letöltesz, tudsz vele fizetni egy csomó helyen az interneten.

Miért jó ez?

  • Egyszerű és gyors. Nem kell folyton megadni egy csomó számot, adatot, lejárati dátumot, biztonsági azonosítót.
  • Biztonságos. Nem kell beírnod a gépbe semmilyen érzékeny adatot, a fizetést a telefonodon hagyod jóvá. Akkor is, ha amúgy a gépen vásárolsz.

Ha akarod, már 15 perc múlva használhatod. A következő dolgokra van hozzá szükséged:

  1. Le kell szedni az OTPay alkalmazást a telefonodra. Van iPhone-ra és Androidra is. Nem baj, ha nem vagy OTP-s, akkor is működni fog.
  2. Amikor lejött, akkor kinyitod, és megadod az adatokat, amiket kér. Igen, ezen ilyenkor kell 10 percet zongorázni. Pont az a lényeg, hogy csak egyszer kell bepötyögni a dolgokat, később, amikor vásárolsz akkor már nem.
  3. Az adatok között ilyenkor be kell regisztrálni az egyik bankkártyádat. Ennek sem kell OTP-snek lennie, és MasterCardnak sem.
  4. Ki kell választani egy 6 jegyű kódot. Amikor MasterPass-szal fizetsz, ezt kell majd beírni. Ezt sem egy gépbe, hanem a telefonodba.
  5. Kész.

Ezek után már lehet is vele vásárolni.

  1. Elmész mondjuk a 220Volt webáruházba, kinézel magadnak egy fülhallgatót.
  2. A fizetési lehetőségek közül kiválasztod, hogy MasterPass.
  3. Megadod a telefonszámodat.
  4. Kinyílik az alkalmazás a telefonodon.
  5. Megadod a 6 jegyű kódot.
  6. Megnyomod, hogy “OK”
  7. Izgatottan várod a fülhallgatót.

Itt látszik igazán, hogy a regisztráció ~10 hosszú perce után ez mennyivel kényelmesebb, és biztonságosabb.

A weboldalon a fizetésnél nem kell megadni 1000 különböző adatot, csak a telefonszámot. Ez nyilván sokkal gyorsabban megy. Közben ugyanezért biztonságban van a pénzed, mert még ha vírusos is lenne a gép, amiről vásárolsz, nem kell beírnod a kártyaszámodat, vagy a CVC kódot. A MasterPass kódot a TELEFONODBA kell beírni, és azzal a kóddal magában, a telefonod és az alkalmazás nélkül senki nem tud semmi rosszat csinálni.