Olyan diszkók, amitől még jobban egy összeszáradt brownie-nak érzed magad az ágy alatt

ZENE
2015 augusztus 02., 08:22
comments 14

Apróbb szenvedésekkel induló hétvégi délelőttök megkönnyítésére kitalált zenei sorozatunkban ezen a héten egy igazán savas segítség érkezik, Mesterházy válogatásában.

Az elektronikus zenék kevésbé ismert vizein evező Mesterházyt rengeteg projekt mögött meg lehet találni. Ott az eredetileg klubestnek indult, de tíz éve ambient-elektronika netlabellé formálódott syrup.hu, a szintén ambient-elektronika-dubtechno-csücsülős house stílusban futó vasárnapi klubestjük, a Lay-Up!, ami jelenleg a Corvintetőn fut. Ezen kívül néha filmzenéket is szerez Mesterháza néven, mixelget a Tilosban és bármerre, szomorú téli szerda estéken diszkózik a Nemdebárban, és a sok esemény között évente egy acid bulit is szervez. És van egy acid live-act duójuk is, igaz az jelenleg tetszhalott, de nem feloszlott állapotban. Mindehhez képest pedig apróság, de az idei Bánkitó egyik legnagyobb buliját is ők tolták le utolsó hajnalban.

444_hangOver_105 - Mesterhazy by !!444!!! on Mixcloud

A mix maga nem kínál könnyű utat a boldogsághoz, 80 percben súlyos elektrók és acidos dolgok váltogatják egymást, igazi ritkaságokon és pár gyönyörű pillanaton keresztül. A bólogatás elkerülhetetlen, ahogy a lassú szembenézés is a mai nappal. Kaptunk egy rövid felvezetőt is mindehhez:

"Egy nyilvánvalóan meg nem történt vízió a válogatásról: 

Ez még nem igazán másnap. Inkább az az epizód, amikor végig ittad a pécsi éjszakát és elhevernél vendéglátódnál a Royal padlóján.

Dél körül érzed, hogy ledzsalsz a tegnapról, de még nem jött meg a másnaposság. A házigazda berak mindenféle kazit, amitől még jobban forog a világ. Az ilyen ideiglenes szállásokon, mindig akad pár táncra vágyó lány, akik sokkal jobban bírják a strapát, mint te. Hahotázás mellett, olyan diszkókat tesznek a magnóba, amitől még jobban egy összeszáradt brownie-nak érzed magad az ágy alatt. Bontasz egy sört. Ez még nem a gyógysör, csak próbálod tompítani a józan világ okozta kínt. A diszkós lányok hamar rájönnek, hogy ez a lufi nagyobbat durrant a Bánkitó fesztiválon. Emészted magad inkább olyan elektrókkal, amit régebben vasárnap hajnalban lehetett hallani a Tiloson, de sajnos érdeklődés hiányában mára ez a stílus eltűnt. Két mikro-alvás között bontasz még egy sört. Már a délutáni nap süt. A világ forgása megállt. Megnyugodva nézel magad elé, nem csináltál semmi hülyeséget az éjjel. Tudatod kitisztul, elcsendesedsz. Felkészültél a másnapra."

Sorozatunknak ez már igen sokadik része volt, a korábbiakat itt lehet meghallgatni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.