Pályán kívüli magatartásuk miatt kirakott négy fiatal teniszest válogatottból a szövetség

sport
2015 augusztus 02., 12:11
comments 191

Közleményt adott ki a Magyar Tenisz Szövetség, hogy miért zárt ki két-két U18-as játékost a fiú és lány csapatból. Az ügyben Gálfi Dalma, Stollár Fanny, Valkusz Máté, Szintai Dávid érintett, utóbbit egy évre a válogatottságtól is eltiltották. Richter Attila, a szövetség főtitkára szerint

"pályán kívüli esetekről beszélünk, amikor egyesek elvetették a sulykot. Elsősorban olyasmire kell gondolni, hogy a játékos nyíltan felülbírálta az edző utasítását, vagy a korábban a játékos edzőjével, stábjával egyeztetett programot, menetrendet önállóan megváltoztatta. Úgy gondoljuk, hogy egy profi sportoló értekrendjében elfogadhatalan, hogy többször késik edzésről, nyíltan felülbírálja az edző utasításait és az edzésmunkát megtagadja. Tiszteletlen megnyilvánulások is történtek."

Főtitkár szerint az ügyet lezárták, a jövőben is támogatni kívánják a sportolókat. (Origo/címlapkép: Stollár Fanny facebook)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.