Nem* 42 milliárdba kerül, hogy a rabok mobilt kapnak

bűnügy
2015 augusztus 03., 09:25
comments 516

*Update: korábbi cikkünkben sajtóhírek nyomán tévesen írtuk, hogy 42 milliárd forintot fog költeni az állam elítéltek mobiltelefonjaira. Ezzel szemben az a helyzet, hogy mind azt azóta sokan kiszúrták (például itt), a beszerzésekről szóló táblázat nem egyértelműen volt kitöltve, abban eltérő formában adták meg a beszerzés összegét, és ez okozhatta a félreértést.

És itt az eredeti hír:

Hétfőn írta meg a Bors, hogy heteken belül minden magyarországi elítét különbejáratú mobilt kap, amik szigorú használati feltételekhez lesznek kötve. A hvg.hu utánanézett, hogy kik szállítják és mennyit is költ erre a kormány. A Büntettés-Végrehajtási Szervezet honlapján látszik is a szerződés, aminek címe

„20 000 db telefonkészülék beszerzése fogvatartottak részére, nem nyilvános mobil hírközlési szolgáltatás biztosítása, ügyfélszolgálati rendszer üzemeltetése”.

A szerződő fél a Magyar Telekom Nyrt., a bruttó összeg pedig

41 milliárd 910 millió forint.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.