FUBU-cipős Ku-Klux-Klán szimpatizáns a nap legkellemetlenebb videóján

külföld
2015 augusztus 03., 19:29
comments 147

Egyesült Államok-szerte zajlanak az utóbbi hetekben a tüntetések a konföderációs zászló védelmében. Ezekre jellemzően a helyi szélsőjobb szimpatizánsai látogatnak el, elmondani a világnak, hogy ők nem rasszisták és ennek a zászlónak semmi köze a rasszizmushoz.

Ilyen tüntetés zajlott a hétvégén Georgia államban, Stone Mountain Parkban is, ahol egy Ku-Klux-Klán-tetoválásos férfi keveredett némi vitába az ott forgató nézelődőkkel. És alighanem ekkor még nem sejtette, hogy hamarosan mémkarrier is várhat rá az interneten. Az idősebb klánszimpatizáns ugyanis egy FUBU-cipőben jelent meg. A márka főleg a kilencvenes években volt igazán népszerű, és elsősorban a hiphopot hallgató feketék között, hiszen még a FUBU is azt jelenti, hogy "For Us By Us". Az alkotóinak pedig kezdettől célja volt a fekete közösségek támogatása, felemelése.

Erről pedig persze fogalma sem volt a férfinak, amivel önmagában az égadta világon semmi gond sincs. Maga a beszélgetés azért mégis elég szomorkás fordulatot vett, miután elmondták neki, hogy honnan ered a FUBU.

A férfi előbb elmondta fekete kérdezőjének, hogy őt nem érdekli, ha egy fekete ember tervezte a cipőjét.

Nem utállak téged. Csak azt utálom, amit a te embereid tettek ezzel az országgal.

- zárta FUBU-cipőjében. (RawStory)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.