Több száz pornóoldalt blokkoltak Indiában, mivel a pornó nemi erőszakhoz vezethet

külföld
2015 augusztus 03., 12:46
comments 143

Az internetszolgáltatók összesen 857 honlapot tettek elérhetetlenné az országban. Ezek között vannak a világ legnagyobb pornóoldalai és helyi szájtok is. A tiltást a kormány kérte a szolgáltatoktól, mivel a hivatalos magyarázat szerint mindezek társadalomellenes tevékenységre ösztökélnek.

Indiai lapok információi szerint ezzel még nincs vége a történetnek, további honlapok megítélése jelenleg is zajlik. Az indiai polgárok már péntek este panaszkodni kezdtek arra, hogy olyan ismert oldalak, mint a Pornhub vagy a YouPorn nem elérhetőek egyetlen szolgáltatónál sem, azt, hogy a kormány kérésére tiltották le őket, csak vasárnapra derült ki.

Akad egykét szolgáltató, amelyik nem volt hajlandó letiltani oldalakat mindaddig, amíg nem kapnak világos definíciót arról, hogy mi számít pornónak. De ők a kisebbség, a legtöbb szolgáltató kérdés nélkül blokkolt.

A tiltás támogatói szerint a pornóhoz való hozzáférés egyenesen vezethet a nemi erőszakhoz és egyéb erőszakos bűncselekményekhez a nők ellen. És míg igaz, hogy a nők elleni erőszak egy nagyon komoly és tényleg alul kezelt probléma Indiában, a valóságban elég kevés dolog utal arra, hogy a pornó letiltása megoldást jelentene minderre. (TIME)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.