Csak véletlenül akarta betiltani a babakocsit a BKK

POLITIKA
2015 augusztus 04., 14:16
comments 218

"A Budapesti Közlekedési Központ honlapjára - a BKK tájékoztatása szerint tévesen - kikerült üzletszabályzat tervezett módosítása kapcsán egyeztetést kezdeményeztem a Budapesti Főpolgármesteri Hivatallal"

– nyilatkozta Facebookon a családbarát kormány családügyi minisztériumának családi ügyekért felelős családi államtitkára, Novák Katalin, hozzátéve, hogy:

"a közösségi közlekedés szabályozásánál kiemelten szem előtt kell tartani a kisgyermekes családok és a fogyatékkal élők szempontjait a nyilvánvaló biztonsági előírások mellett. Fontos, hogy ebben az ügyben is meghallgassuk az érintetteket!"

novák katalin

Arról van szó, hogy tegnap bejárta az internetet egy 2014 októberére dátumozott, korrektúrás BKK-s szabályzat (azóta már leszedték), ami szerint nagyjából betiltották volna a babakocsi-használatot a metrón. Pontosabban a babakocsival egyedül közlekedő szülők nem léphettek volna mozgólépcsőre. Sőt, a babakocsisok mellett a mozgássérületeknek és a kutyásoknak is engedélyt kellett volna kérniük az állomás kezelőitől, hogy használhassák a mozgólépcsőt. A szabályzat-tervezet érdekessége az volt, hogy az akadálymentesítés helyett inkább az egyszerű utat, az egyedül közlekedő babakocsis szülők kitiltását választották.

De hát csak véletlenül létezett ilyen terv, nyugodhatunk most meg, miután megnyugtatott minket a családügyi államtitkár.

A BKK is reagált egyébként a véletlenül közzétett munkaanyagra, ami "nem hagyott jóvá és felső vezetés", és egyébként is tisztázni kell, hogy "a szakértő-előkészítő felelős szakmai álláspontját tükrözte ez a tervezet, vagy pedig provokációról van szó".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.