New York városa kirúgott az állásából egy 18 hónapja halott embert

külföld
2015 augusztus 08., 15:44

New York város Emberi Erőforrások Hivatala megpróbálta kirúgni az egészségbiztosítási jogosultságokkal foglalkozó egyik munkatársát, Geoffrey Tolivert, aki ellen még vádat is akartak emelni, amiért

18 hónapja nem jelent meg a munkahelyén.

Ami valóban jó ok a kirúgásra: ha valaki másfél éve nem jár be dolgozni, gyaníthatóan a munkáját sem végzi el.

De Tolivernek még ennél is verhetetlenebb indoka volt a távolmaradásra:

meghalt.

Haláláról amúgy közlemény is megjelent. Ez azonban a munkaügyi bíróságon nem volt elég mentség, a bíró a város javára ítélt, sőt, azt is megjegyezte, hogy Toliver még a tárgyalására se volt képes eljönni.

Hiszen meghalt.

Egészen pontosan 2013. december 8-a óta halott. Barátai amúgy

elhivatott munkásemberként

emlékeztek az elhunytra. Egyikük, Ted Willbright, aki Tolivert bátyjaként tisztelte, eléggé fel is háborodott a döntésen. "Hogy lehet kirúgni valakit, aki már halott? Ennél jobbat érdemelt volna. Eleve, a hivatalnak tudnia kellett volna róla" - mondta róla. Az, hogy a hivatal nem tudott Toliver haláláról, már azért is furcsa, mert Willbright szerint Toliver több kollégája is nagyon segítőkész volt halála után. (Via New York Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.