Demján eladta a TriGránit ingatlanjainak jelentős részét

gazdaság
2015 augusztus 10., 08:47

Eladta Demján Sándor a TriGránit jelentős részét a TBG Real Estate-nek. A megmaradt projekteket új cégben, a Gránti Management-ben viszi tovább., írja a portfolio.hu A Westend marad Demjáné. A milliárdos szerint

"egy ingatlanfejlesztő olyan, mint egy autógyár, fejlesztenek majd eladnak, a nagy pénzügyi befektetők pedig megveszik ezeket. Néha egy-egy épületet megtartunk, pl. West End City Center, ami a világban is egyedi a rozsdaövezeti (barnaövezeti) besorolása miatt."

Hogy pontosan mekkora az eladási ár, nem közöltek részleteket, de valószínűleg egy félmilliárd eurós üzletről lehet szó, ez magában nagyobb összeg mint a teljes magyar ingatlanpiac egésze. Demján az eladás okai egyik részről az, hogy a jelenlegi tulajdonos szerkezettel nem tudták volna biztosítani a megfelelő növekedési potenciált. Illetve Magyarországot a környező régiók lekörözték. A milliárdos szerint agyban is előttünk járnak, ahol nagyobb lehetőségek várnak azokra, akik most átkerülnek az új cégcsoporthoz. A lemaradás okozói a politikusok, Demján olyan intézkedések mint a plázastop és a vasárnapi boltbezárás, nem tett jót az üzletnek. (origo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.