Ez a férfi Barcelonából jár be Londonba dolgozni, mert így olcsóbban kijön, mintha Londonban élne

életmód
2015 augusztus 10., 13:38
comments 251

Elég sokat hallani arról, hogy mennyire elképesztően durván elszabadultak a londoni albérletárak, tele az internet dühös ésvagy panaszkodó bejegyzésekkel, hogy London belvárosát már tényleg csak a hazájukból elmenekülő orosz milliárdosok engedhetik meg maguknak. De a sok panaszos hang közül teljesen kilóg Sam Cookney projektje. A 32 éves közösségi média-menedzser ugyanis nem csak siránkozott, hanem lépett is.

Az egész egy viccel indult, két évvel ezelőtt még csak tréfából vetette fel blogján, hogy nem lenne-e olcsóbb, ha inkább Barcelonába költözne és onnan járna be mindennap londoni munkahelyére. Posztja akkor nagyon népszerű lett, rengeteg megosztást kapott. De sokan azt hitték csak viccel, amikor arról írt, hogy olcsóbban tudna egy saját kétszobás lakást bérelni Barcelonában és Londonba utazni mindennap, mint egy közös albérletet fenntartani Londonban. De mint kiderült, nem vicc volt. Három hónapja úgy döntött, hogy élesben is belevág.

Az ötlet megvalósításában sokat segített, hogy London és Barcelona között rengeteg a fapados járat, 33 euróért legtöbbször találni gépet. Igaz, további 30 eurót tesz ki, hogy mindkét városban el kell jutnia a reptérre, illetve a reptérről a városba.

Reggelente még marad ideje arra is, hogy reggelizzen egyet Londonban, majd irány a munkahelye. Jellemzően egy héten négyszer utazik a brit fővárosba, és a reggeli hetes gép egy kicsit ugyan necces, de állítása szerint meg lehet szokni.

És míg korábban másokkal kellett lakásán osztoznia, most egyedül él egy frissen felújított, két hálós, tetőteraszos lakásban, a belváros közelében, havi 800 euróért. Londonban,a West Hampstead környékén, ahol korábban lakott, most egy átlagos albérlet 2800 euró körül mozog.

A férfi nem csak a várost és ezt az életmódot szerette meg, de konkrétan még pénzt is spórol, havi 387 eurót. A legkiszámíthatatlanabb tényezőt a repülőjegy ára jelenti, amiben azért szokott szórás lenni. Oda vissza útja általában 100 - 150 euróból jön ki, mindennel együtt. Az is igaz, hogy ajtótól ajtóig egy útja jellemzően öt és fél órát vesz igénybe. De a gépen már elég rutinosan szundít, szóval az a rész megnyert idő. (Buzzfeed, CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.