Magyar horrorpiacokról viszik Nagy-Britanniába a túl fiatal, beteges kutyakölyköket

külföld
2015 augusztus 11., 07:57
comments 156

15 hetesnek hazudott, de valójában az anyjuktól már öthetesen elválasztott, ezért lelkibeteg és viselkedészavaros, ráadásul veszetség ellen beoltatlan kutyakölykökkel árasztják el Nagy-Britanniát Magyarországról, írja a brit bulvárlap, a Mirror, ami a Négy Mancs állatvédő csoport információi alapján saját oknyomozásba kezdett.

A lap leírása szerint a szerencsétlen állatokat

horrorisztikus kutyagyárakban tenyésztik, majd kegyetlen körülmények között, a kánikulai melegben tartják őket naphosszat dobozokban az illegális állatpiacokon.

A brit szabályozás szerint 15 hetesnél fiatalabb állatokat nem is lehetne bevinni Nagy-Britanniába, de az állatkereskedők tapasztalatai szerint pont 15 hetes korukban csappan meg a kereslet a kölyökkutyák iránt. Így hát természetes, hogy

a szabályozást kijátsszák.

A kutyákat nyilvánvalóan hamis papírokkal csempészik be az országba. A Mirror találkozott is egy magyar kutyacsempésszel, aki dunaföldvári otthonából ingázik kisteherautóval Magyarország és Nagy-Britannia között.

Ő 180 fontért adja a franciabuldog-kölykök darabját, amiket aztán akár 3000 fontért adhatnak tovább Nagy-Britanniában.

A dunaföldvári vállalkozó állatorvosi igazolással szállítja az állatokat, ezek az igazolások azonban alaposabb szemrevételezés után

hamisnak tűnnek.

A Mirror újságírója egy 17 hetesnél is idősebbnek mondott kölyköt vizsgáltatott be, erről az állatorvos a méretei alapján azt mondta, hogy legfeljebb nyolchetes lehet, ami alapján az is hazugságnak tűnik, hogy már beoltották veszetség ellen. Ennyi idősen az állat immunrendszere még túl gyenge ahhoz, hogy az oltás bármit is érjen. A kölyök nem volt túl jó állapotban, székletében bélféregpetéket találtak, és eleve barnát hányt.

Az állatorvos szerint ha egy kölyköt ilyen fiatalon elválasztanak az anyjától, az egy életre traumatizálhatja. "Nem fogja megtanulni, hogy hogyan kell viselkednie a többi kutyával, ezért agresszívvá válhat" - mondta.

Kurucz ezzel szemben azt állítja, hogy minden kölyköt hat állatorvos lát, mielőtt elér angliai végállomására. Szerinte kizárt, hogy ezen a szűrőn bármi átjusson. A tőle vásárolt kölyök kutyaútlevelében a Mirror szerint nem egyeztek az állatorvos aláírásai a különböző oldalakon. (Via)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.