Egy 16 éves afgán menekült mentette meg egy súlyosan vérző ember életét

baleset
2015 augusztus 14., 07:16
comments 775

A Budapest Seen Facebook-oldalra került ki Aziz, a 16 éves afgán önkéntes története, aki csütörtökön megmentette egy súlyosan megsérült férfi életét.

Egy rászorulóknak tartott civil jótékonysági akción egy ember a lépcsőn felfelé menet beütötte a vastag üveget a bejárati ajtón (volt, aki azt írta, azért, mert részeg és ideges volt), és az ajtó üvege elvágta az ütőerét. Egy afgán önkéntes, Aziz sietett oda, és a nadrágszíjával szorító kötést csinált, hogy a férfi ne vérezzen el. Kiderült, hogy Aziz a korábbi hazájában sokszor volt kénytelen ilyesmit csinálni.

Update: A poszt alatt azt írták, hogy a mentők csak 70 perc alatt értek ki, úgyhogy a férfi Aziznak köszönheti az életét, de Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója közölte: „A mentőket sérüléshez riasztották, a mentőmotor a riasztástól számított 10 perc alatt a helyszínre érkezett. A férfi az elsősegélynyújtás ellenére is sok vért vesztett, ezért a mentőktől a további sebellátás, vérzéscsillapítás mellett infúziókat, oxigént kapott, majd rohamkocsi szállította kórházba.”

Azizról azt írták, hogy 16 éves, és Afganisztánból érkezett. Az apját ott megölték, az anyja és a testvére útközben elveszett, így most egyedül él Magyarországon. Több napja a parkban alszik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.